Broderskap och framtidstro

Ovisshet är färgen som klär ramen på den tavla vi tillsammans skall måla genom vårt kommande logearbete, men färgerna i övrigt bidrar var och en av oss med. Fokusområden för perioden är:
 
Brödravård.
Den viktigaste tillgången vi har i Arcturus är alla vi bröder som  tillsammans formar logen till den varma plats den är. Alla ska känna sig välkomna och våra välbesökta möten är ett bra kvitto på att brödravården fungerar. Den kan dock alltid förbättras och känner du att du gärna skulle komma oftare om vi gjorde si eller så, hör av dig. Det mesta går att lösa.
 
Rekrytering.
Utan införsel av nya bröder minskar tyvärr chansen för logens fortlevnad. Det är de nya bröderna som ger oss vitalitet och möjlighet att hitta andra tankar och nå ut till ännu mer bröder och på så sätt växa och utvecklas.
 
Utbildning.
Att lära sig om sig själv, sina bröder, druidisk kunskap och brödrakärleken. Det är också en hörnpelare i vårt ständigt pågående arbete att bli en sann druid.
 
Vi lär oss saker om varandra på förlogen genom våra otvungna möten.
 
Vi ges en stund i vår loge där ritualen ger oss insikt, klokhet och verktyg både där och i den allmänna världen. Den rituella delen är kittet som för oss mer tillsamman och samtidigt den tid då vi får vara helt för oss själva, tillsammans med bröderna. En plats för stillhet och harmoni.
 
Efterlogen. 
Där vi fortsätter bygga brödrakedjan och lära oss mer om varandra, oss själva och kanske även ett föredrag om något spännande ämne där maten är pricken över i:et. Motsatsen till lundens avspändhet men ändå en trygg harmonisk tillvaro.
 
Arcturus är här för oss alla, och vi bidrar var och en till att göra så att brödraskapets krona växer sig starkare bara genom att vara den vi är.
 
Var rädda om er, för varandra, för framtid och vår loges utveckling.
 
E F E
 
Nils-Erik Johansson
Ädel Ärk